Het opstellen van de begroting is een jaarlijks terugkerend proces bij de Provincie Utrecht. Elk jaar keek het team daarbij naar mogelijke procesverbeteringen, op basis van de ervaringen van het voorgaande jaar. Dat resulteerde wel in kleine verbeteringen, maar er was behoefte aan een meer drastische aanpak.

Samen met LeanResults ging de provincie ’terug naar de tekentafel’. In het door LeanResults begeleide verbeterprogramma bleek dat commitment en onderling begrip – zowel bij uitvoerders als bij management – minstens net zo belangrijk zijn als de procestechnische aspecten.

Peet de Reuver, manager en teamleider bij Provincie Utrecht, vertelt aan LeanResults over de succesfactoren in en resultaten van het verbeterprogramma.

Lean: ook voor overheden

Lean management is ook – of misschien zelfs júist – voor overheden een krachtig instrument voor procesverbetering. LeanResults heeft brede ervaring met Lean trajecten bij overheidsinstanties. We begeleidden al trajecten bij verschillende politie-onderdelen, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) en een groot aantal ministeries.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op: bel +31 (0)33 234 0 333 of e-mail naar welkom@leanresults.nl.