Voorbeelden: Lean in de praktijk

Een kleine selectie uit onze Lean cases

Het komt niet voor niets in onze bedrijfsnaam naar voren: Lean gaat wat ons betreft over resultaten. Op deze pagina laten we u graag een paar sprekende voorbeelden van succesvolle Lean trajecten zien.

Lean training verhoogt leverbetrouwbaarheid en klanttevredenheid

Hoewel Desso prima financiële resultaten boekte, was er wel sprake van een sterk teruglopende markt. Dalende huizenverkoop leidde tot dalende tapijtverkopen en dealers van Desso hadden het moeilijker. Intern was de leverbetrouwbaarheid teruggelopen, terwijl juist onder lastige marktomstandigheden die betrouwbaarheid extra belangrijk is.

Lees de case   

Lean voorbeeld: Case Provincie Utrecht

Provincie realiseert effectieve sturing op begroting

Het bestuur van de provincie Utrecht wilde zorgen voor meer transparantie en effectieve besteding van gemeenschapsgeld. De jaarlijkse begroting werd slecht gebruikt door de politiek en ambtenaren. Het begrotingsproces duurde ruim een half jaar, er waren te veel ambtenaren mee bezig en iedereen was vlak na het begin al de draad kwijt.

Lees de case   

Voorbeeld Lean zorgsector

Zorginstelling verhoogt klanttevredenheid en kwaliteit met Lean

Een redelijk tot goed functionerende zorginstelling ziet zich geconfronteerd met steeds hogere eisen aan dienstverlening en kwaliteit. Er is geen budget om die hogere eisen bij te benen. Als het niet uit de lengte kan, dan moet het uit de breedte. Samen met LeanResults werden concrete doelstellingen geformuleerd en gerealiseerd.

Lees de case   

Voorbeeld Lean IT-organisatie

Werken aan de beste IT-organisatie van Europa

De Nederlandse organisatie van een succesvolle Europese IT-speler kampte aan de start van ieder fiscaal jaar met een grote hoeveelheid werkvoorraad in projecten en IT-producten. De wens was om die werkvoorraad te optimaliseren en sneller te laten doorlopen naar de klant, zonder concessies te doen aan het serviceniveau..

Lees de case   

Wat zijn úw ambities?

Lean ook voor uw organisatie veel betekenen. We helpen u daar graag bij. Leg ons gerust uw business case voor: we brengen graag vrijblijvend de mogelijkheden voor u in kaart.

+31 (0)33 234 0 333
welkom@leanresults.nl